Kezdőlap - Aktuális bejegyzéseim
2013. február. 28
A nyers burgonya hosszú utazásokon a skorbut gyógyszere volt, a népi orvoslás pedig már annak előtte elfogadta, és élt is vele, mielőtt a tudósok megerősítették volna terápiás hasznát. A burgonya napjainkban is fontos C-vitamin-forrásunk. Salaktalanító és lúgosító hatása miatt kiválóan alkalmas regeneráló kúrák alapjaként. A krumpli bizony rászolgál arra, hogy gyógynövénynek nevezzük.
2013. február. 28
2012. november. 24. 15.00 órakor a Balokány-ligetben került megrendezésre az elkészített komposztláda átadása kapcsán a komposztálással kapcsolatos előadás és tanácsadás.
2012. szeptember. 24
2012.03.29-én közmeghalgatás volt a Város Házán Pécsett.
Nagyon sok érdekes információ volt. Sokan elmondták a véleményüket, és kritikák is elhangzottak.
Pécs Városa egy érdekes programot tűzött ki célul a tavasz folyamán, mégpedig azt, hogy a köztéri parkokba fűszer növényeket ültet.
2012.03.01 délután az Apáczai Nevelési Központ Nyugdíjas Klubjába voltunk hivatalosak egy előadás megtartására a Biokertünkről a biotermesztés előnyeiről és a termesztés lehetőségeiről.
2012. április. 02
Aláírásgyűjtés aTettyéért.
2012. március. 30
A Víz Világnapja alkalmával, felavattuk a 10 köbméteres esővíz tartályokat, amiket támogatásképpen kaptunk, Szilágyi úrtól.
A Villányi-hegység környékén évezredek óta szőlőtermesztés folyik, és a táj jelentős részét, különösen a hegyek déli oldalain már régen művelés alá vonták. Ám azokon a helyeken, ahol a talajtakaró túl vékony a mezőgazdaság számára, fennmaradhatott a természet. A legismertebb és természetvédelmi szempontból legértékesebb részek mellett (Szársomlyó, Fekete-hegy, Tenkes, Csukma és Nagy-hegy) van még néhány apróbb folt, amely megőrzésre érdemes. Az egyik közülük a villányi Somsich-hegy gerincrégiója.
Március tizenkettedikén jó hangulatú csapatban mi is részt vettünk a Balokány Ligetben található Aranyeső forrás környékének rendezésében, tisztításában.
2011. február. 18

2010 június 26.-án részt vettünk a Balokány Liget rendezésében.

A Vadvirág Egyesület Kozármislenyben évek óta működteti a biotermesztés tömegessé tételének elősegítésére a „ Vadvirág Biokertet”.
Alapvető célkitűzésünk, hogy minél szélesebb körben bemutassuk a biozöldségek és gyümölcsök értékeit, fogyasztásának előnyeit. Bemutassuk azt is, hogy az ismert növény tápanyagok és biotermesztési technikák alkalmazásával bebizonyítsuk, hogy biotermékek is előállíthatók versenyképes áron és volumenben. Meggyőződésünk, hogy a mezőgazdasági termelés stratégiai fejlesztése, jövedelmező képességének növelése terén a biotermelés kiemelkedő szereppel rendelkezik.
2010. szeptember. 17
2010 szeptember 10 és 13 között került megrendezésre Pécsett a Kossuth téren a Helyi termék fesztivál, melyen egyesületünk is képviseltette magát a Biokertben termesztett gyümölcseinkkel.
2010. május. 02
Sultesz János gyümölcsész az egyesület honlapján keresztül keresett meg bennünket, hogy tudunk-e olyan személyt ajánlani neki, aki az erdélyi Csanáloson, a háza udvarán álló 100 éves körtefát meg tudná menteni, esetleg megfiatalítani.
2010. április. 22
BARTER= cserebere.
Ha valaki megakarja védeni kertjét a kártevőktől. Vadkár és behatolók ellen, ültessen télálló citrust.
Kozármislenybe is beköszöntött a tavasz feltarthatatlanul és a kerti munkák is intenzíven megkezdődtek.
-Az ősszel beforgatott trágyát már csak kiigazítanunk kell és tavaszra máris jó minőségű, ásványi anyagokkal teli termőföldet kapunk! E mellé adhatunk komposztot, tőzeget, fűrészport vagy faforgácsot is.
A trágya mellett a kertben alkalmazunk még bio hamut, aminek kontroll parcellával mérjük a hatását.
2010. április. 06
Ha Önnek FONTOS a természet értékeinek megóvása és a kultúrált lakóhelyi környezet, akkor kérjük adója 1 %-ával segítse, hogy megvédhessük, és Önnel együtt formálhassuk azt. Óvodásokat, iskolásokat évekóta oktatunk telephelyünkön a VADVIRÁG BIO-KERTBEN Kozármislenyben és az Ön 1%-ának segítségével továbbra sem kell nemet mondanunk gyermekeinknek. Adószámunk: 18322219-1-02 címünk: 7621 Pécs, Szent István tér 17.
2010. március. 10
A PANNONPOWER HOLDING Zrt. által 2004-ben üzembeheyezett Közép-Európa legnagyobb teljesítményű biomassza-tüzelésű erőművi blokk működésének ismertetését bemutató rendezvénysorozatot indított az Erőmű 2010 tavaszán.
2010. március. 09
A Vadvirág Egyesület 2010 évi munkateve
2009. április. 20
Ha Önnek FONTOS a természet értékeinke megóvása és a kultúrált lakóhelyi környezet, akkor kérjük segítse, hogy megvédhessük és Önnel együtt formálhassuk.
Készítette: