Archívum és kereső
Keresendő kifejezés: | Összes találat 121db (13 Oldalak) | Összes bejegyzés megjelenítése
Oldalak: 1 2 3 4 5 ...
Egy százalék
2012. február. 14
Bioszüret a Vadvirág Egyesületnél
2012. január. 24

A villányi Somsich-hegy védetté nyilvánítása
2011. július. 11
A Villányi-hegység környékén évezredek óta szőlőtermesztés folyik, és a táj jelentős részét, különösen a hegyek déli oldalain már régen művelés alá vonták. Ám azokon a helyeken, ahol a talajtakaró túl vékony a mezőgazdaság számára, fennmaradhatott a természet. A legismertebb és természetvédelmi szempontból legértékesebb részek mellett (Szársomlyó, Fekete-hegy, Tenkes, Csukma és Nagy-hegy) van még néhány apróbb folt, amely megőrzésre érdemes. Az egyik közülük a villányi Somsich-hegy gerincrégiója.
Pécsi Balokány Liget tavaszi nagytakarítása
2011. március. 18
Március tizenkettedikén jó hangulatú csapatban mi is részt vettünk a Balokány Ligetben található Aranyeső forrás környékének rendezésében, tisztításában.
Balokány - Összefogás
2011. február. 18

2010 június 26.-án részt vettünk a Balokány Liget rendezésében.

Biohamu alkalmazás tapasztalatai
2010. december. 10
A Vadvirág Egyesület Kozármislenyben évek óta működteti a biotermesztés tömegessé tételének elősegítésére a „ Vadvirág Biokertet”.
Alapvető célkitűzésünk, hogy minél szélesebb körben bemutassuk a biozöldségek és gyümölcsök értékeit, fogyasztásának előnyeit. Bemutassuk azt is, hogy az ismert növény tápanyagok és biotermesztési technikák alkalmazásával bebizonyítsuk, hogy biotermékek is előállíthatók versenyképes áron és volumenben. Meggyőződésünk, hogy a mezőgazdasági termelés stratégiai fejlesztése, jövedelmező képességének növelése terén a biotermelés kiemelkedő szereppel rendelkezik.
Készítette: